Nova

- vår vita vovve

Vit herdehund från Kennel Red Gable

På den här sidan finns ingen möjlighet att kommentera,
men du är välkommen att skriva i min Gästbok!

Bilderna på Novas föräldrar är hämtade från:
Kennel Red Gables och Kennel Frostflakes webbsidor

Några länkar:

Juni 2013

Vi hämtar vovve.....

Äntligen blev det 7 juni och vår lilla valp fyllde 8 veckor, hon är född den 12 april 2013, och kunde hämtas hos uppfödaren, Kennel Red Gable, i Västergötland!

Vi skulle hämta Nova, som heter Red Gable's Rowena Ravenclaw i stamtavlan, den 8 juni som var en lördag.
Den 7 juni åkte vi till Jönköping och övernattade hos min kusin. På lördag förmiddag åkte vi de sista ca 15 milen. Vid ett-tiden kom vi fram. Där på gården möttes vi av några glada mopsar, en bichon havanais och en vit herdehund. Sen kom Mia med vår lilla Nova nybadad och fönad. Pälsen stod som en sky omkring henne....Prinsessan Nova.... Jag höll henne i famnen och gosade, hon var mjuk och go....sen ville hon ner till sina hund-och kattkompisar.

[vovve]
Nova leker med mops.....

Vi fikade och gick igenom papper och lite annat nyttigt medan Nova gjorde vad hon kunde för att lukta som en hund igen......tills hon somnade i skuggan under några buskar.

Hemfärd

Vi började hemfärden halv fyra på eftermiddagen. Nova låg i baksätet med E. Hon tittade sig omkring och gnydde lite, sen somnade hon. Strax innan Borås körde vi igenom flera rondeller och då mådde hon lite illa, så vi stannade och tankade och fixade lite, sen fortsatte vi färden... Några mil efter Ulricehamn stannade vi vid en sjö. Nova satt mest och tittade, men lekte till slut lite med en pinne som vi sen tog med oss hem.

[vovve]
Nova vid första raststället på hemvägen.

Vi åkte vidare och Nova sov. Mil efter mil....strax utanför Nyköping vaknade hon och då stannade vi och lekte.....Vi åkte vidare och Nova sov.

[vovve]
Nova sover i bilen på väg hem.

Klockan är tio på kvällen och vi är äntligen hemma. Lite vingligt och yrvaket går Nova efter oss mot sitt nya hem. Inne väntar dottern som inte var med och hämtade. Hon accepteras direkt och blir rikligt pussad.

Första veckan hemma

Första dagen hemma var Nova lugn och fin...andra dagen visade hon upp sin busiga sida... hon är en vovve med stark vilja och gott humör.

På fredagen första veckan hann vi också med ett akut veterinärbesök. Nova började kissa överallt hela tiden. Hon pep ynkligt....Vi misstänkte att hon fått urinvägsinfektion och det bekräftades hos veterinären.Tydligen vanligt hos tikvalpar. Så hon fick antibiotika. Det blev mycket på en gång den dagen...åka bil och träffa nya människor, men Nova skötte sig jättebra. Hon satt lugnt i mitt knä och låg fint på bordet där hon blev undersökt och fick spruta.

[vovve]
Nova hos veterinären..

Väl hemma igen firade vi att Nova fyllde 9 veckor och vägde 9.2 kg.

[vovve]
Nova 9 veckor.

Andra veckan

Andra veckan. Spännande saker händer. Nova har lärt sig sitt och ligg... Att bli borstad är jätteskönt. Duscha är väl så där, men helt ok om det regnar godis i badkaret... När matte spelar fiol så ylar Nova andrastämman.....fast oftast i en annan tonart... Små fina kvällspromenader tillsammans med näktergalen och andra skogsdjur. ..... Kortkorta kisspromenader vid två-tiden på natten. Vi njuter av försommarens ljusa nätter...spelar ingen roll om det regnar...det är fantastiskt i alla fall.

Vi har också hunnit med att öva koppelgång, dammsuga och hämta och lämna grankottar, fast pinnar är roligare. och vi kelar.....hon är så gosig!!!

[vovve]
Nova dammsuger.

Nova är försiktig med nya människor. Hon rusar inte fram utan tar det lugnt och kollar läget först innan hon går fram och hälsar.

[vovve]
Nova i bustagen
[vovve]
Ser du mig matte?
[vovve]
Godis är gott!
[vovve]
Det är mitt i natten matte! Kan vi gå hem nu?

På tomten är Nova gärna ute själv och där har hon sina favoritställen, antingen trappan, där hon tar sig en lur ibland eller så en stubbe i hörnet på tomten. På den lägger hon sig och tittar på myrorna.

[vovve]
Nova på stubben

Inne har hon slutat att springa efter oss, det gjorde hon bara första dagarna. Ofta väljer hon att vara i hallen eller på verandan när vi är i köket.

Vi har en bur i hallen som så småningom ska vara i bilen. Där gillar Nova att ligga!

[vovve]
Nova tränar på att vara i bilburen....

Snart midsommar

Torsdag idag och dagen före midsommarafton. Nova har varit i djuraffären och köpt en sele och en fin vattenskål. Vi gick på halt golv och vi provade selar. Tittade på avstånd på hundar som också kom för att handla.

Hemma igen så övade vi på att sitta i bilens kombiutrymme där buren snart ska vara.

[vovve]
Kul att sitta med lill-matte i bilen.....

Midsommar

På midsommarafton firade vi husse som fyllde jämna år.
Vi var 17 personer och 3 vovvar. Nova lekte mest med sin norska vovvekompis.
Efter ett tag sov alla tre vovvarna på verandan.
Vi spelade fiol och eftersom ingen annan ylade, så gjorde inte Nova det heller...

[vovve]
Nova leker med vovvekompis

Ny vecka

Nu är midsommaren slut och allt har återgått till det normala och vi tränar vidare.
Idag har Nova åkt i buren bak i bilen för första gången. Det gick ganska bra. Hon pep lite då och då, men inte så mycket. Däremot spydde hon precis när bilen stannat och hon skulle hoppa ut.

När Nova vaknade efter att ha sovit länge, så var det dags för nya lekar. Vi har en stor badbalja på tomten som Nova plaskat i med tassarna. Nu var vattnet uthällt och baljan upp och ner. Lite konstigt tyckte hon....men istället för att plaska så kan man klättra....

[vovve]
Får man plats här tro?
[vovve]
Ja, det gick ju fint!

I midsomras fick Nova en present, en mjuk iller som piper, av sin norska vovvekompis. Den bara älskar hon att ligga och bita i eller slänga med.

[vovve]
Nova med sin iller

Leka med vatten är också en favoritsysselsättning.

[vovve]
Nova leker med vattenstråle
[vovve]
Blöt vovve
[vovve]
Blöt vovve igen

Hos veterinären igen

Novas urinvägsinfektion kom tillbaka när antibiotikakuren var avslutad, så det var bara att göra ett nytt besök hos veterinären. De kollade njurarna med ultraljud, men där var det inget fel som tur var. Däremot har hon fortfarande infektion i urinblåsan, så det blev en ny kur med annan sorts antibiotika. Hoppas verkligen att det blir bra denna gång.

Annars är hon glad och busig som vanligt. Vi övar sitt, ligg och stanna/vänta....och inkallning och koppelgång. Hon har blivit bra på att gå i koppel. Tror hon har fattat att det inte lönar sig att dra i kopplet..
.....och det går bättre och bättre att åka bil med henne. Hon gillar sin bur.
Vi har också övat att sitta bunden vid ett träd.

[vovve]
Nova övar......

11 veckor

Idag har vi firat 11 veckors-dagen med att besöka en uteservering. Lite svårt att ligga still först, men snart så låg Nova stilla och tittade på allt runt omkring....speciellt intressant var min kompis som tog några bilder....

[vovve]
Nova firar sin 11-veckorsdag på uteservering

Nya kompisar

Häromdagen träffade vi nya kompisar till Nova. Två eurasier och en mops. När mopsen dök upp blev Nova alldeles till sig. Det märktes att hon hade träffat mopsar förut. När vi sen skulle gå åt varsitt håll, mopsen och vi, så följde Nova med oss, visserligen efter en stunds tvekan, mopsen var jätterolig, men sen kom hon i alla fall glatt springande till oss.

Juli 2013

Måndagseftermiddag

Nova och jag mötte lill-matte vid tåget...vi gick i trapporna ner mot stationen och tågen bullrade förbi där ovanför.
Det var inga problem...Nova fick ju syn på lill-matte och då gick det hur bra som helst.
Hon sköter sig så fint. Det är så roligt att ha henne med på allt möjligt.... ...och hon lär sig så fort vår lilla prinsessa....

Hon är världens goaste ullboll!

Nova sjunger

Nova sjunger när jag spelar låtar på fiol.....

[Link]
Nova och matte sjunger och spelar

På besök i stallet

Idag var Nova och jag i stallet och hälsade på hästarna och tittade på fåren och en gris. Nova satt snällt och tittade på hästarna när de gick förbi på en lång rad från sin lektion. Annat var det häromdagen när det plötsligt dök upp en islandshäst med matte på promenaden hemmavid... Nova gick och strosade bredvid oss med nosen i backen och vips så stod hästen där....i läskigaste laget tyckte Nova. ....men hästarna i stallet idag var inte alls så hemska.

I en hage vi gick förbi gick några ponnies och då ville Nova leka. Hon småskällde och hoppade runt som till lek och hästarna tittade nyfiket på henne...

[vovve]
Små hästar är helt ok....

Fåren och grisen gillade hon inget vidare. De kom springande mot staketet och bräkte och förde allmänt oväsen....så då höll sig Nova på behörigt avstånd...

[vovve]
...men får och gris ska man nog akta sig för....

Nu är vi hemma och hon sover och småskäller i sömnen och viftar på tassarna...tror hon drömmer att hon leker med hästarna......

En polkett till Nova

Nu har Nova och jag bestämt att det inte ylas när matte spelar fiol!
Det blev några låtar spelade innan lilla fröken ville acceptera det....

Nu har Nova fått en egen låt, en polkett, det tyckte jag passade för henne.

På min låtsida kan du lyssna på Novas polkett!

Här finns Novas polkett

Vaccination och pass

Idag har Nova fått sin 3 månaders-vaccination och ett pass. Tänk att vår lilla vovve redan är 3 månader!

Efter veterinärbesöket åkte vi till djuraffären och det är ju alltid ett trevligt ställe. Vi mötte flera som ville hälsa och Nova hälsade artigt men lite avmätt.

Nu sover lilla vovven precis innanför dörren.

När Nova vaknade övade hon på att krypa under trädgårdsstolarna. Sen blev det lek i baljan.

Tittut!

Nova i baljan
Håll musen över bilden, så tittar Nova upp!

Kvällspromenad

Dagarna är så varma att vi inte orkar göra så mycket...
vi tränar lite grann och gosar mest. På kvällen när det är lite svalare går vi en liten promenad. Ikväll gick vi upp till gården härintill. Där finns stora grushögar att utforska. Skoj tyckte Nova! Där kan man gräva och kolla på sin skugga.

[vovve]
Nova undersöker en grushög
[vovve]
...åh, kolla matte! Våra skuggor!

Privatlektion

Eftersom det så här dags på året är lite ont om valpkurser, och de som finns krockar med semestern, så åkte jag och Nova iväg på privatlektion hos M.
Har tränat lite allt möjligt med Nova och det funkar fint för det mesta. Hon har ett gott busigt humör!
Skall prova att använda klicker. Har nosat lite på det, men vill veta att jag gör rätt.

Lektionen gick bra. Nova skötte sig jättebra. Och jag är på rätt spår.....bra att veta..

[vovve]
Efter lektionen i bilen...

Besök i koloniträdgård

Idag var Nova och jag på besök hos en väninna som har en alldeles underbar kolonistuga med tillhörande trädgård.
Nova som gillar att dra upp blommor, strosade runt och nosade lite, men det var ju så varmt så hon hittade en plats i skuggan att ligga på istället och blommorna fick vara ifred.

Det blir inte mycket tränat i denna värme. En liten stund på kvällen när det är svalare brukar vi jobba lite, annars är det mest mys i skuggan som gäller.

[vovve]
En plats i skuggan. Photo: Lena Asplind
[vovve]
En annan plats i skuggan....

En regnig dag

Regn idag.
Hade egentligen planerat att åka till Sigtuna och fika, men det känns inte så mysigt när det regnar och är kallt, så istället har det blivit korta promenader hemmavid, och mys inne.

Har tränat och lekt i köket. Börjat jobba med klickern.
Nova är lite mer vaken idag när det inte är så varmt.

Har lagat köttbullar som vi ska ha när vi tränar.
De var jättegoda, tyckte Nova! Har använt köpta köttbullar, men de innehöll lök och jag har för mig att lök inte är bra för vovvar och då gjorde jag egna istället. Till oss andra gjorde jag krusbärspaj.

[vovve]
Ska vi verkligen gå ut???!! Det regnar ju!!
[vovve]
Busa är jobbigt...måste vila en stund!

I Sigtuna

Äntligen blev det av att åka till Sigtuna!
Och idag, 12 juli, blir Nova 13 veckor!
Fantastiskt väder och mycket folk. Lite svårt, tyckte Nova, att bara hålla sig till matte, när det fanns så mycket annat spännande att titta på...
Måste nog öva mer på att gå i koppel på spännande ställen....När vi fikade sov Nova skönt under soffan där vi satt.
Att åka bil verkar inte vara några problem alls längre. Hon mår inte illa som hon gjorde i början. I alla fall inte lika ofta.... Men hon kan inte hoppa in i bilen själv, det är alldeles för högt. Så än måste jag lyfta henne...och hon är tung... Måste kanske skaffe en stege eller nåt sånt....tror hon skulle tycka det var kul.. hon vill kunna själv...och hon gillar att klättra.

När vi kom hem sov hon en stund och sen ville hon träna på allt som vi håller på med...den senaste konsten "tass" är mycket populär!

[vovve]
Trött Nova...
[vovve]
Vid vattnet i Sigtuna

På ö i skärgårn

Skön helg på en ö i skärgården.
Vi blir hämtade med segelbåt. Lite knepigt att ta sig ombord när man är valp och inte har koll på alla fyra tassar, men med lite hjälp så gick det bra. Väl ombord satt Nova i sittbrunnen och tittade sig nyfiket omkring.

[vovve]
Nova åker segelbåt

I land på ön. Nova leker med sin kompis Pocas.....

[vovve]
Nova och Pocas

Premiärdopp för Nova. Hon simmade riktigt bra. Tror hon blev lite överraskad när botten försvann under henne...

[vovve]
Nova simmar
[vovve]
Nova - blöt hund
[vovve]
Novas kompis Pocas

Torr igen. Nova vilar efter badäventyret framför kakelugnen med ett vedträ.....

[vovve]
Nova myser framför kakelugnen

I början så var det bara lek med Pocas som existerade. Nova var överlycklig! Samtidigt fick hon lära sig vad som gäller när man är valp och leker med en vuxen tik.
Efter ett tag så kom Nova till mig och ville träna. Hon gjorde allt som hon har lärt sig. Kul att hon tycker träna är roligt!
Vi har börjat på en ny grej som Pocas kan. Att springa mellan mattes ben i en åtta....

Ny päls

Såg häromdagen att det börjar komma ny strävare päls på svansen och på ryggen.
Den nya pälsen är inte alls så lurvig och mjuk som valpullen....
Kul att Nova blir större, men kommer att sakna den ulliga pälsen....

[vovve]
Ny päls på svansen

Hundkoja

Nova fick en hundkoja av farfar.
Där gillar hon att ligga och titta ut...

[vovve]
[vovve]
Nova i sin lilla koja...

Vesterålen juli/augusti 2013

På väg till Norge

Novas första semesterresa började den 18 juli då vi styrde kosan norrut.
Vi hade 120 mil plus 10 timmars båtresa framför oss och vi hoppades att det skulle gå bra.
När vi kom fram tidigt på söndagsmorgonen, klockan var ca 02.30, den 21 juli, så kunde vi bara konstatera att Nova är en fantastisk vovve att ha med sig. Inget knorr eller gnäll bara gott humör!

Vi åkte från Stockholm till Bodø. Första natten sov vi i en stuga utanför Junsele.

[vovve]
Nova kollar på gamla bilar i Junsele

Nästa natt sov vi i Arjeplog.

[vovve]
Nova vid sjö utanför Arjeplog

Vår lilla vovve hängde med. Hon åt, sov och lekte på olika ställen. Alltid lika glad. Sista sträckan från Arjeplog till Bodø regnade det, så det blev promenad och lek i regn och lunchen serverades i bilen.... Helt ok tyckte Nova.

Från Bodø for vi med Hurtigruten upp till Vesterålen.

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss med resan på Hurtigruten. När vi beställde biljetterna, så kollade vi speciellt var vi kunde rasta hunden osv....vi fick svaret att det gick bra att rasta hunden på däck.
När vi sen skulle gå ombord på båten, så fick vi veta att hundar måste åka på bildäck i bur och fick rastas bara när båten la till i hamnar...
På Hurtigrutens hemsida stod det ingenting om detta....

Vi kunde ju inte ha vår lilla valp liggande i en bur på bildäck tillsammans med främmande människor och hundar.
Ensam, utan oss. För vi fick inte vara där... Bara när båten la till i hamn skulle vi få gå ner dit.
Vår första reaktion var att strunta i båten och köra de återstående 40 milen med bil, men efter lite snack med receptionen så fick vi lov att ha vovven i bilen istället för i en främmande bur, och vi fick gå ner varje timme och se till henne....
Första sträckan, från Bodø till Stamsund, tog 4 timmar, det var den längsta sträckan. Sen var det kortare bit mellan hamnarna. Vi var nere och kollade.....Nova sov. Antagligen så trodde hon att vi körde bil... Hon var så duktig.

Det blev promenad först i Stamsund och sen i Svolvaer...

[vovve]
Vid båten i Stamsund
[vovve]
Liten promenad i Stamsund
[vovve]
På väg från Stamsund till Svolvaer med "Polarlys"
[vovve]
Nova i Svolvaer

Efter stoppet i Svolvaer gick båten in i Trollfjorden. Tyvärr har vi inga bilder därifrån för det regnade och dimman låg tät över fjällen.... vilket gjorde naturen ännu mera trolsk än vanligt.

När vi landsteg på söndagsmorgonen var Nova var glad och verkade inte tycka det var förfärligt att ha legat i bilen hela båtresan..... och efter ytterligare 3 mil med bil, så var vi då äntligen framme vid målet, vårt norska hus.

[vovve]
Framme vid huset...

Besök hos vovve

I två dagar städade vi och pysslade i huset. Nova verkade trivas bra med promenader på hjortronmyren och till fiskeklipporna och stranden...

Vi träffade våra vänner och blev inbjudna att följa med till deras hytta uppe vid en fjällsjö.....och nu fick Nova åka roddbåt.

[vovve]
Nova i roddbåt

Väl framme vid hyttan, så lekte hon med sin vovvekompis, en stor hanne på 5 år.

[vovve]
Nova med vovvekompis
[vovve]
Två trötta vovvar
[vovve]
Nova vid fjällsjö
[vovve]
Nova vid samma fjällsjö
[vovve]
Här vankas det nåt gott!

Tillbaka i huset

Vi tog med oss solen till Vesterålen!
När vi åkte från Stockholm var det 28° och i Nord-Norge var det 8° och regn...
Vi funderade på om vi verkligen skulle åka, men bestämde oss till sist för att regn inte kan vara i all evighet och åkte iväg.
Det visade sig vara rätt beslut. Första dagen regnade det, men sen kom solen och värmen. En och annan regnskur och dimma avlöste solen ibland förstås, men det var bara uppfriskande....... och Nova busade på hjortronmyren och nere vid vattnet.

Vi kom så sent i år, så solen har precis börjat gå nedanför horisonten, men nätterna är ljusa fortfarande, så det blir många fina promenader mitt i natten.
Måste ha lina på Nova för fåren går i utkanten på tomten och en älgko med två kalvar stog häromkvällen alldeles utanför huset när vi kom hem...

[vovve]
Nova på nattpromenad med husse
[vovve]
Vitvargen spanar.....
[vovve]
Nova med husse på uppochnervänd båt vid stranden

En regnig dag. Nova ligger inne i storstugan och tuggar på sin iller...

[vovve]
Nova och hennes iller....

Under tiden vi varit här har Nova tappat fyra mjölktänder. Två framtänder uppe och två nere. Och nu har det kommit fyra nya. Och på ryggen kommer det mer och mer ny päls...det är bara öronen vi väntar på.... de står upp ibland, men för det mesta så hänger de ner eller står upp till hälften och fladdrar....ser stundtals ut som collieöron... med "tipp"...

3 augusti-tårta

Idag har vi tårtkalas!
Husses morfar, som byggt huset i Vesterålen, skulle ha fyllt 110 år idag, så vi bakade hjortrontårta!

[vovve]
Åh, ska det bli tårta!
[vovve]
Är tårtan färdig snart??

Syskonträff

Så blev det till sist dags för att styra kosan hemåt igen...
Vi funderade på vilken väg vi skulle ta. Så kom vi på att ett av Novas kullsyskon, Fossing, bodde i Norrbotten. Skulle vara kul att hälsa på tänkte vi.... Sagt och gjort...vi ringde och frågade om vi kunde titta förbi. Det gick bra..
Vi kom fram vid halvett-tiden på natten. Det var nästan 70 mil att köra och de första 22 milen i Norge går det inte så fort på slingriga vägar... Fossing med husse mötte oss vid grinden. Först blev Nova rejält utskälld av sin syrra.. men sen lekte de...tur att Fossing hade uppåtstående öron annars hade vi inte kunnat skilja dem åt..

[vovve]
Nova och Fossing vid vattenskålen

Vovvarna drack vatten samtidigt ur samma skål och de lekte och lekte.... Framåt tre var vovvarna äntligen trötta så vi kunde gå och lägga oss... Nästa morgon var det full fart igen.

[vovve]
Vad ska vi göra nu då?
[vovve]
Vi leker!!
[vovve]
Full fart....

Efter frukosten åkte vi till Fossings stuga som låg vackert vid en sjö. Dit kom också två andra vovvar.... Alla vovvar badade, men Nova var lite försiktig. Dels var det tre hundar som var på hemmaplan och dels mindes hon nog sitt dopp ute på Ramsö. Hon gick bara ut lite i vattnet fast Fossing gjorde vad hon kunde för att locka Nova att simma och leka..

[vovve]
[vovve]

Augusti 2013

Marknad

Idag var det marknad hemma i byn.
Jag spelade fiol med spelmännen och Nova och husse gick omkring och tittade på allt. Det fanns många hundar och en hage med andra djur, en gris, några getter och några höns som barnen fick gosa med. Nova ville inte gosa, men leka. Speciellt en liten get var intressant. Tror Nova ville vara i hagen hon med.
Mycket nyttig miljöträning...och när vi kom hem somnade Nova som en stock...

[vovve]
Hej, vem är du? Ska vi leka?

Godisleken

Varje dag tränar vi en stund och roligast tycker Nova det är att träna/leka godisleken.
Nu väntar vi bara på öronens resning....
...fast hon är söt så här med.....

[vovve]
Nova leker godisleken med godis på tassarna
[vovve]
Mer godislek...gott på nosen

...och igår kväll blev det promenad i månsken till ljudet av fasanungar i fjärran...

[vovve]
Månskenspromenad

Nova och Cassie

Grannen har skaffat en kattunge och Nova och kissen Cassie träffas varje dag. Vi hoppas de blir vänner. Nova vill gärna pussa på katten och leka lite, men katten fräser när hon kommer för nära.... ...och vår vita vovve lyder minsta fräs från kisse.

[vovve]
Här får vovven och kissen köttbullar.....
[vovve]
Har kisse slutat fräsa nu? Hm... Bäst att ta det lugnt....
[vovve]
Törs man krypa lite närmare...nähä...dumma katt! Jag vill ju bara leka!!!

Nova och fjärilen

I vår kryddgård är det ibland alldeles vitt av fladdrande fjärilar. Nova kan stå och titta på dem hur länge som helst och ibland försöker hon fånga dem. Hon missar för det mesta, men en gång lyckades hon faktiskt fånga en och då blev hon så paff att hon sprang runt med fjärilen i munnen en lång stund...sen spottade hon ut den...och jagade den på nytt..

[vovve]
Åh, en fjäril!
[vovve]
Nu äter jag upp dig...

September 2013

Nova och Cassie 2

Vi fortsätter att träffa kissen Cassie nästan varje dag. Nu senast igår så nosade de på varann, väldigt snabbt, men utan att Cassie fräste eller morrade. Cassie till och med vände ryggen till en kort stund.

[vovve]
Kom igen nu katten.....

Nova ser på TV

På kvällarna ligger Nova i vår säng en stund och gosar.
Ikväll var det ett program om pingviner på TV. Mycket intressant tyckte Nova...
Lite svårt att fånga tv-pingvinerna på bild bara...

[vovve]
Pingviner är intressanta....

Valpkurs

Förra veckan började vi på valpkurs med Nova. En vanlig kurs utan klicker-inriktning. Hade velat gå en sån, men det fanns ingen där tiderna passade. Övar själv med klicker vissa moment. Nova är duktig. Hon kan många saker redan......men gå fint i koppel när det finns 7 hundar intill är svårt... Att gå i koppel hemma på promenaderna är inga som helst problem, men med hundstörning ligger hon på rätt bra.... Vi övar på detta....och matte övar sitt tålamod...jag ska vinna...
Några bilder blir det inte tagna från kursen. Vi är fullt fokuserade på övningarna.

[vovve]
Nova väntar på att vi ska åka till valpkursen....
[vovve]
Hemma igen.....skönt att sova under sängen.

Liten skogspromenad

På promenad i skogen bakom vår tomt.... Brukar gå ut och sätta mig på en stubbe eller sten för att öva passivitet med Nova. I början så tog det en stund innan hon la sig ner och väntade.

[vovve]
Kollar några fåglar ute på åkern....
[vovve]
Leker med en träbit....hon släppte den precis när jag tog bilden...ser ut som den svävar..
[vovve]
Kanske bäst att lägga sig och vänta....

Sen gick vi vidare och gjorde samma övning och då la hon sig här....

[vovve]

Öronväntan...

Vi väntar på att Novas öron ska resa sig...till och från ser öronen ut så här...ibland det ena ibland det andra... Spännande värre!!
Hur som helst så är hon världens finaste vita herdehund!

[vovve]

Förmiddagslek..

Lite förmiddagslek på gräsmattan utanför huset.

[vovve]
[vovve]
[vovve]

På varvet

Idag tog vi en tur till varvet där vi har vår båt. Båten ligger på land just nu och Nova provade att gå på bräda upp på ställningen som är runt båten. Med lite övning kommer det att bli bra. En förövning till att klättra ombord på båten när den kommer i sjön. Då ska Nova bli skeppshund

[vovve]
[vovve]

En vilopaus på en vagn mellan båtarna

[vovve]

Vi tog en promenad runt i närheten och Nova lekte i vattnet.

[vovve]
[vovve]
[vovve]
[vovve]
[vovve]

Morgonpromenad

Promenad i grannskapet en vacker lite dimmig septembermorgon.

[vovve]
[vovve]
[vovve]
[vovve]
[vovve]
[vovve]

Lördagseftermiddag

Några bilder

[vovve]
[vovve]
[vovve]
[vovve]
[vovve]

Regn - innelek

Imorse blev vi lite besvikna när vi kom ut. Regn! Värsta störtskuren. Och vi som tänkt leka med bollen! Är så glad att Nova gillar att leka med boll. I början brydde hon sig inte alls om bollar, men nu jagar hon bollen och kommer tillbaka med den....nåja...för det mesta i alla fall.
Istället gick vi in och lekte. La godis i toarullar som jag gömde. Sen letade Nova och fann det hon sökte ganska snabbt.... Måste nog gömma på svårare ställen....

[vovve]
[vovve]
Mums...godis!

Några bilder

"Det bästa mor hade, det satte hon på bordet"

[vovve]
[vovve]

Lek med boll

Just nu är detta den roligaste leken. Springa efter och hämta tennisboll.

[vovve]
Släng bollen nu då!!
[vovve]
[vovve]

Tisdag

Idag var Nova och jag och hälsade på en kompis som håller på att renovera sin lägenhet vilket betyder att det var målarpytsar, penslar mm överallt....och ingenting av detta rörde Nova. Fast hon älskar penslar och borstar...
Vi träffade dagisbarn och dom hälsade Nova lite avmätt men artigt på.
När vi kom hem så tog vi en promenad i skogen och på kvällen var det dags för näst sista valpkursträffen, i spöregn.

[vovve]
[vovve]
[vovve]

Det var en mycket blöt, trött och glad Nova som sov i bilen på hemvägen och fortsatte att sova på köksmattan när vi kom hem.
Bilderna är väl inte de bästa eftersom jag aldrig orkar släpa på kameran utan tar bilderna med mobilen, men bättre det än inga bilder alls.

[vovve]
Inte ta bild nu! Jag vill sova!

Träning och ben

Vi tränar flera gånger om dagen. Nova tycker det är roligt.
Ofta säger hon till att hon vill träna. Och lite konster blir det som tass t.ex. och krypa under och klättra över saker... Det senaste är att skälla på kommando. Det var lite knepigt att lära henne för hon skäller så sällan.
Funderar på att bygga en agility-bana här hemma och öva på....hon gillar verkligen den typen av träning...

Häromdagen fick hon smaka sitt första märgben. Det var mycket uppskattat. Hon knaprade och knaprade på sitt ben, men plötsligt stog hon vid dörren med benet i munnen och ville gå ut.
Vi släppte ut henne och hon sprang direkt till rabarberlandet och började gräva, men så fick hon se mig och husse och då gick hon därifrån.

[vovve]
[vovve]

Ny blogg:
Nova - vår vita vovve

 
[vovve]
Novas mamma Hedda
och pappa Smiley
Frostflakes Hedda &
Reptile Smile of the Heart of Lothian
Bilder på Nova från det hon är 4 veckor
[vovve]
Red Gable's Rowena Ravenclaw
"Nova" 4 veckor. Photo: Norah Kohle
[vovve]
Nova 7 veckor. Photo: Norah Kohle
[vovve]
Nova 8 veckor
[Vovve]
Så här kan man också sitta!
Nova nästan 9 veckor.
[Vovve]
Nova 10 veckor och 10.2 kg.
På husses födelsedag,
midsommarafton 21 juni 2013.
[Vovve]
Nova 11 veckor och 11.2 kg
[Vovve]
Nova 3 månader (12v) och 13.2 kg.
[Vovve]
Nova 13 veckor och 14.5 kg
[Vovve]
Nova 14 veckor och drygt 15 kg
[Vovve]
Nova 15 veckor
[Vovve]
Nova 16 veckor
[Vovve]
Nova 17 veckor och 21 kg
[Vovve]
Nova 4 månader
[Vovve]
Nova 18 veckor
[Vovve]
Nova 19 veckor och väger 23.2 kg
[Vovve]
Nova 20 veckor
[Vovve]
Nova 21 veckor
[Vovve]
Nova 5 månader och väger 26 kg
[Vovve]
Nova 22 veckor
[Vovve]
Nova 23 veckor och 27.8 kg
[Vovve]
Nova 24 veckor
[Vovve]
Nova 25 veckor
[Vovve]
Nova 26 veckor/6 månader
[Vovve]
Nova 27 veckor
[Vovve]
Nova 28 veckor
[Vovve]
Nova 29 veckor
[Vovve]
Nova 30 veckor
[Vovve]
Nova 7 månader
[Vovve]
Nova 31 veckor
[Vovve]
Nova 32 veckor
[Vovve]
Nova 33 veckor
[Vovve]
Nova 34 veckor
[Vovve]
Nova 8 månader & 35 veckor
Fr.o.m 8 månader så övergår vi till månadsbilder istället för veckobilder
[Vovve]
Nova 9 månader
[Vovve]
Nova 10 månader
[Vovve]
Nova 11 månader
[Vovve]
Nova 1 år
[Py]

Copyright © 2010-2023 Pysse Nimell