Pysse

är mitt namn, från början ett smeknamn,
men sedan 80-talet är det mitt på riktigt.

Tjatade som liten om att få en egen hund. Men nej, ingen hund blev det. Istället fick jag en 10 veckors kattunge i nov-59. Det var världens goaste katt. La det där med hund på hyllan ett tag och ägnade mig åt katten som fick namnet Pärlan.
Senare, när jag fick bestämma själv, skaffade jag colliehundar och tur var väl det, för det var tack vare en av dessa vovvar som jag träffade min man!

Ett annat stort intresse, förutom djur, var piano. Jag spelade piano hela tiden och Pärlan låg under pianostolen och spann.
Egentligen ville jag spela fiol, men det tyckte inte mina föräldrar, så det blev piano och det var nog bra för Pärlan hade nog inte uppskattat fiolövande lika mycket som övande på piano.....

Förutom familjen och vår vita herdehund Nova, så står folkmusikspelande på fiol högt i kurs ( för det blev fiol till slut i alla fall...). och i slutet av 2014 började jag spela nyckelharpa igen.
Och det gör jag på heltid nu...spelar nyckelharpa, alltså...
Spelar med två nyckelharpsspelande damer i sina bästa år. Tillsammans blir vi tre damer som kallar oss "Tant Grön".

Namnet kommer sig av att vi alla tre har gröna nyckelharpsfodral.

Pysslar om min hemsida gör jag hela tiden, har bl.a gjort en julkalender varje år sen 2010.
Andra intressen är släktforskning, virkning, träna med vovven mm....och våren 2017 fick jag och en väninna för oss att sy varsin folkdräkt. Här kan du läsa om det projektet:

[Stol]
[Py]
Copyright © 2010-2020 Pysse Nimell